I ti år, fra han er fem til han er femten år, er Edgar Feuchtwanger nabo med en av historiens mest forhatte menn – Adolf Hitler. Edgar er jøde.

Edgar Feuchtwangers bok: Hitler - min naboFra sin post i vinduet følger Edgar med på nabomannen. Han kan se gardinene og lyset i stuen, og han kan se om Hitler har besøk, eller er alene. Alt dette ser han, samtidig som denne nabomannen bestemmer at onkel Lions bøker skal brennes, og at kvinner og menn skal arresteres. Nabomannen som etter hvert krever sin plass i hver samtale ved middagsbordet. Mannen med barten som snart bestemmer at far ikke får lov til å arbeide, og som til sist tvinger familien fra sitt hjem og ut av landet.

Edgars fascinerende og sanne historie er ikke bare en beretning om den tyske sivilisasjonen og de europeiske jødenes undergang, men en nyttig historisk og politisk gjennomgang av hva som ledet frem til Hitlers maktovertagelse og andre verdenskrig. Denne boken forteller den skremmende historien om hvordan en mann som Hitler kunne komme til makten i et kaotisk Europa som på mange måter ligner på det i opplever i dag. Kan vi stole på at historien ikke vil gjenta seg, eller er ikke demokratiet sterkere enn sitt svakeste ledd?

”Hør nå her, dette er 1932! Folk er jo opplyste, det er ingen som ønsker seg et diktatur. Nei, jeg er ikke bekymret.” – Ludwig Feuchtwanger, Edgars far.

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev