Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt, født 28. mars 1960 i Lyon i Frankrike. Utdannet innen musikk, filosofi og teater, og har skrevet en rekke skuespill og bøker. På kort tid har Schmitt blitt Frankrikes mest leste forfatter og en populær dramatiker. ”Det jeg skriver, kommer fra et sted utenfor meg selv.

I februar 1989 hadde Schmitt en sterk åndelig opplevelse i Sahara-ørkenen. Han valgte feil vei og gikk seg vill. Da mørket falt på, ble det så kaldt at han måtte grave seg ned i sanden ettersom han ikke hadde tatt med seg noe. ”Jeg burde vært redd, men følte faktisk det motsatte. Den samme setningen dukket stadig opp i hodet mitt: ”Alt har en mening”. Fra den dagen var han i stand til å skrive. ”Den natten i ørkenen viste meg hva jeg var ment å gjøre: skrive…

Eric-Emmanuel Schmitt er en fransk forfatter og dramatiker. Schmitt lar i mange av stykkene og romanene sine kjente, historiske personer opptre: Sigmund Freud i Le Visiteur, Diderot i Le Libertin, Pontius Pilatus, Jesus og Judas Iskariot i Evangeliet ifølge Pilatus og Adolf Hitler i Adolf H’s to liv. Videre er religion et tilbakevendende tema – ofte slik at to personer fra ulike religioner stilles overfor hverandre: islam og jødedommen i Herr Ibrahim og Koranens blomster, jødedommen og kristendommen i Noas barn og i Milarepa buddhismen.

www.e-e-schmitt.no/

Bøker av Eric-Emmanuel Schmitt

Monsieur Ibrahim og Koranens blomster

En historie om å vokse opp og overvinne grensene mellom kulturer og religioner. Paris på 1960-tallet: Moses, bare 13 år gammel, opplever at faren dør, men får en omsorgsfull venn i butikkeieren monsieur Ibrahim, “arabern på hjørnet”. Med hjelp av sin ... Les mer.

ISBN innbundet: 97882790049984

Evangeliet etter Pontius Pilatus

Derfor leser du krim i påsken! Jerusalem. Påsketider. En jødisk snekker blir korsfestet. Kroppen hans forsvinner. Folk begynner å snakke om mirakler og oppstandelse. Noen sier den korsfestede Jesus har vist seg for dem. Hele Jerusalem er rystet, og uroen i ... Les mer.

ISBN innbundet: 9788279006794

Noas barn

En sann historie om fader Pons, Joseph og resten av barna i arken. En historie om tro, håp og kjærlighet. Året er 1942. Brussel er okkupert av nazistene. Joseph er syv år gammel. Mamma og pappa er borte. Foreldrenes skjebne er ... Les mer.

ISBN innbundet: 9788279006770

Oscar og den rosa damen

En vakker, liten bok om det å leve mens man kan, og oppleve hver eneste dag som en gave – en hymne til livet! Oscar er ti år gammel, og har leukemi. Han vet at han bare har kort tid igjen ... Les mer.

ISBN innbundet: 9788279006787

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev