Ville hester

ISBN: 9788279005193 (innbundet)

Utgitt: April 2012

Oversatt av Kirsti Vogt

Ville hester

av: Jeannette Walls

Dette er den sanne historien om Lily Casey Smith, Jeannette Walls fantastiske, hardt arbeidende og alltid smilende bestemor. Seks år gammel arbeidet Lily med å temme farens hester på familiens gård. 15 år gammel dro hun hjemmefra for å bli lærer i en avsidesliggende landsby. For å komme seg på jobb måtte hun ri 80 mil, helt alene, på en ponni. Hun lærte med tiden å kjøre både bil og fly, og spille poker som en profesjonell. Sammen med sin ektemann drev hun en ranch i Arizona. Hun ble mor til to barn, hvorav ett er Jeannette’s minneverdige mor, Rosemary Smith Walls, uforglemmelig portrettert i Krystallslottet.

Lily overlevde tornadoer, tørke, flod, depresjonen og en personlig tragedie. Hun kjempet for kvinners rettigheter, for indianere og alle som ikke passet inn i  det ”normale”. Ville hester er Laura Ingalls Wilder for voksne og like fascinerende som Isak Dinesen’s Ut av Afrika.

 

”Walls er en fordømt god historieforteller.” – New York Times

Ville hester

Jeannette Walls

Jeannette Walls (f. 1960) er tidligere journalist i New York, og hun har jobbet for flere store amerikanske blader, aviser og TV-selskaper, hovedsakelig med sladder og kjendisstoff. Hun er nå bosatt i Culpeper, Virginia, med sin ektemann John J. Taylor. Det var ektemannen Taylor som inspirerte Walls til å skrive sine memoarer og han var den første Walls betrodde sin ... Les mer om Jeannette Walls

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev