Slaget om Storbritannia

ISBN: 9788279004547 (innbundet)

Utgitt: april 2011

Oversatt av Svein Svarverud

Slaget om Storbritannia

– Fem måneder som forandret historien: mai - oktober 1940

av: James Holland

En episk dokumentar fra en tid da verdens skjebne hang i en tynn tråd

Mai til oktober 1940: sommermånedene som forandret verden for all fremtid. Frankrike hadde allerede falt. For Storbritannia var det et spørsmål om overlevelse. For Tyskland lå nøkkelen til fremtiden i en rask seier over britene og de tyske styrkene virket uovervinnelige. Med Storbritannia under seg, ville Hitler hatt kontroll over hele Europa.

I dette storslagne verket følger vi de dramatiske handlingene som fant sted mellom den lunefulle engelske himmelen og u-båtenes kamp under Atlanter­havets grå bølger. Disse månedene var fulle av menneskelig drama, skiftende hell, tragedie og triumf. Denne mesterlige skildringen, ført i pennen av den anerkjente historikeren James Holland, tegner et omfattende bilde av denne usedvanlige sommeren.

For første gang er slaget om Storbritannia beskrevet fra både britisk og tysk side. Sett hver for seg forteller de ulike sidene bare deler av historien. Sett under ett trer nye og overraskende perspektiver frem. Holland har basert sin dokumentar på hittil ukjente kilder, dokumenter og vitnesbyrd. Slaget om Storbritannia er i sannhet en utrolig historie, ikke minst når man får se det fulle omfanget. Det finnes knapt en mer spennende tid i verdenshistorien.

”Storslått om krigen i vest” – DAGBLADET 

”Energisk skildret. Holland er en dyktig formidler som både leg og lærd kan ha glede av”VG

”Boken er blitt et storverk om et av de viktigste tidsavsnittet i den andre verdenskrigen” Fædrelandsvennen

Forfatteren tilhører det vi kan kalle Antony Beevor-skolen…. James Hollands bok hevder seg godt i den litterære krigsindustrien som synes å vokse for hver dag. Vi leser og leser i spenning, selv om utfallet er kjent” DAGBLADET

Les anmeldelsene her:

http://www.dagbladet.no/2011/06/27/kultur/bok/litteratur/litteraturanmeldelser/anmeldelser/16344511/

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10086751

Slaget om Storbritannia

James Holland

James Holland (f. 1970) er en britisk historiker og forfatter, utdannet ved Universitetet i Durham. Holland er medlem av British Commission for Military History og Guild of Battlefield Guides, i tillegg til at han regelmessig bidrar med artikler og anmeldelser i britiske aviser og tidsskrifter. Holland har tidligere utgitt seks historiske bøker, i tillegg til to ... Les mer om James Holland

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev