Oscar og den rosa damen

ISBN: 9788279006787 (innbundet)

Oversatt av Amadou, Christine

Oscar og den rosa damen

av: Eric-Emmanuel Schmitt

En vakker, liten bok om det å leve mens man kan, og oppleve hver eneste dag som en gave – en hymne til livet!
Oscar er ti år gammel, og har leukemi. Han vet at han bare har kort tid igjen å leve. Hans foreldre er unnvikende, og unngår helt å snakke om det som skal skje. Bare Marie-Rose, eller Rose-bestemor som Oscar kaller henne, har mot til å sette seg ned og snakke med Oscar om hva han går gjennom.

Hun råder ham til å leve hver dag som om den var 10 år lang, og sånn overlever Oscar sine siste 12 dager – på en vidunderlig måte. Et helt menneskeliv lever han; puberteten, den første kjærligheten, sjalusi, midtlivskrisen og omsider alderdommen. Lykkelig, utmattet og noen ganger skuffet og ettertenksom, skriver han hver kveld et brev til Gud, og forteller om dagen som har vært. Han forsoner seg med sin skjebne og tar oss med på den sterke og rørende veien dit.

EN BOK DU IKKE LESER, MEN OPPLEVER!

ANBEFALT AV KREFTFORENINGEN

Oscar og den rosa damen

Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt, født 28. mars 1960 i Lyon i Frankrike. Utdannet innen musikk, filosofi og teater, og har skrevet en rekke skuespill og bøker. På kort tid har Schmitt blitt Frankrikes mest leste forfatter og en populær dramatiker. ”Det jeg skriver, kommer fra et sted utenfor meg selv.” I februar 1989 hadde Schmitt en sterk åndelig ... Les mer om Eric-Emmanuel Schmitt

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev