Digital demens

ISBN: 9788279006985 (innbundet)

Utgitt: oktober 2014

Oversatt av Christian Heyerdahl

Digital demens

av: Manfred Spitzer

Digital demens vil for alvor forandre ditt og dine barns forhold til digitale medier – For alltid.

Hjerneforskeren Manfred Spitzer viser hvordan digitale medier frarøver oss mentalt arbeid og viktig stimuli. Lettfattelig og med driv, engasjerende og provoserende, viser forskingen hans hvordan hjernen vår kobler seg av, fordi den ikke lenger stimuleres riktig.  Datamaskiner og smarttelefoner, pad’er og  GPS’er har tatt over hjerneaktiviteten, noe som skader oss fysisk og psykisk. Minnet vårt minskes, vokabularet svikter, til og med stedssansen forvitres. Manfred Spitzer gir oss den alarmerende og dystre sannheten om digitale medier som industrien fornekter:  Digitale medier avlaster oss ikke. Det skader oss.

Særlig hos barn og unge reduseres læringsevnen drastisk med dette stadige fokuset på skjermbruk. Hjernen er en muskel, brukes den ikke – svinner den. Konsekvensene er blant annet lidelser som angst, konsentrasjonsforstyrrelser og overvekt, søvnløshet og depresjon. Nerveceller dør og fornybare celler overlever ikke. Vi er på vei mot en generasjon med en ny lidelse: Digital demens. Dette er alarmerende og noe må gjøres. Nå!

Boken er ugjendrivelig dokumentert og forskningsbasert, lettfattelig og spennende formidlet.

Digital demens

Manfred Spitzer

Manfred Spitzer er en tysk hjerneforsker og psykiater, og gjesteprofessor ved Harvard universitetet. Han er også kjent som programleder for tvprogrammet Geist und Gehirn (Ånd og hjerne), og har også skrevet flere populærvitenskapelige bøker. Gjennom veldokumentert forskning formidler Manfred Spitzer oss den alarmerende sannheten om digitale medier: Vi får digital demens. Spitzer deler sin unike ... Les mer om Manfred Spitzer

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev