Alt lyset vi ikke ser

ISBN: 9788279007333 (innbundet)

Alt lyset vi ikke ser

av: Anthony Doerr

En blind fransk jente. En spinkel foreldreløs tysk gutt. De kjemper begge for å overleve. To unge menneskers liv krysser veier i det okkuperte Frankrike.

Saint-Malo, 1944: Marie-Laure er en ung blind jente som har flyktet fra det nazi-okkuperte Paris sammen med sin far, til en einstøing av en onkel i kystbyen Saint-Malo. Fra farens jobb på det naturhistoriske museum, har de med seg kanskje den mest verdifulle edelstenen som eksisterer – eller har de bare fått utlevert en kopi? Samtidig har nazistene startet jakten på den berømte stenen.

Werner er en foreldreløs tysk gutt som på grunn av sine tekniske talenter blir forfremmet til radiotekniker for nazistene. Hans peilesender skal finne motstandsfolk med radioer, og laget han er en del av, henretter kaldt og metodisk. De trenger helt frem til Saint-Malo i jakten på radiostasjonen som Marie-Laures onkel driver. Radioen leverer viktige data til motstandsbevegelsen før den planlagte invasjonen …

Kunstferdig. Vakkert. Detaljert og eventyrlig.
Anthony Doerr skriver ulidelig spennende fra første til siste side.
En magisk opplevelse. Begynner du på denne, får du ikke lyst til å gjøre noe annet.
VINNER AV GOODREADS CHOICE AWARDS 2014 for beste historiske roman, og var også en av finalistene i NATIONAL BOOK AWARDS 2014.

Alt lyset vi ikke ser

Anthony Doerr

Født og oppvokst i Cleveland, Ohio. Han er forfatter av tre novellesamlinger som alle har vunnet flerfoldige prestisjetunge priser. I tillegg til Alle lysene vi ikke ser, har Doerr skrevet romanen About Grace. Også disse har fått enestående kritikker, vunnet høytstående priser og britiske GRANTA magasin har plassert Doerr på sin liste over de 21 ... Les mer om Anthony Doerr

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev