Alkymistens bok

ISBN: 9788279005100 (innbundet)

Utgitt: mars 2012

Oversatt av Marius Middelthon

Alkymistens bok

av: Adam Williams

1077: Andalucia, Spania. Mens Europa er i den mørke middelalderens søvn, er Spania et fyrtårn av opplysning og toleranse som trekker kunstnere, forskere og filosofer av alle trosretninger. I denne frihetens oase, møtes tre gutter tilfeldig under et fikentre på en varm sommerdag: En alkymist, en murer og en prins. De oppretter et hemmelig brorskap for å bygge et monument som vil imponere og forbause en hel verden.

1938: Andalucia, sør i Spania. Den spanske borgerkrigen nærmer seg slutten. En gruppe desperate republikanske soldater har kidnappet en tidligere minister og hans barnebarn, og holder gisler i en katedral. De har tenkt å ofre seg selv og alle andre for deres sak, i en meningsløs selvmordsaksjon kun for å spre død og ødeleggelse. En gammel bok blir oppdaget i et skjult rom under domkirken (katedralen), men den betyr ingenting for de republikanske soldatene. Men for gislene, kan hemmelighetene som boken inneholder bety en fluktrute for å komme seg ut i sikkerhet.

Med tusen år i mellom er Europa fortsatt revet i to av rivaliserende ideologier. Denne romanen kobler disse tidsepokenes sammen i et episk eventyr. Den gir samtidig et sterkt bilde av kjærlighet og vennskap, og om mulighetene til å leve sammen på tvers av religiøs og kulturell bakgrunn.

”Williams har skrevet en viktig bok det er umulig å legge fra seg: Glitrende prosa som i likhet med Dan Browns bøker lag for lag avdekker religiøse mysterietradisjoner og skjulte sammenhenger. Briljant!”  – BBC

”Trollbinder fra side én. Den perfekte bok!” – SHE

”Bevegende portrett av kjærlighetens og vennskapets makt.” – The Good Book Guide

”En velskrevet roman som smelter historie, religion, kultur, idealisme og kjærlighet sammen.” – Choice Magazine

Adam Williams

Adam Williams (f.1953) er forfatter av tre kritikerroste historiske romaner - The Palace of Heavenly Pleasure, The Emperor's Bones og The Dragon's Tail. Williams har arbeidet tjue år som forretningsmann i Beijing, og er fjerde generasjon i sin familie som lever og jobber i Kina. Nå tilbringer han deler av året i Italia hvor han ... Les mer om Adam Williams

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev? Meld deg på:
E-post
Tilknyttet
presse
bokhandler
er privatperson
Velg ditt abonnement
Pantagruel Nyhetsbrev